Casper_Lund2
1. marts  2022

Ung dansk talent får chancen på den helt store internationale scene

Digital motorsport, sim racing, er i rivende udvikling internationalt. Senest med over 81 mio. fans som fulgte med til Le Mans Virtual Series, hvor præmiesummen var på $250.000.

Herhjemme i Danmark afvikles Porsche Esport Carrera Cup af ESR, det officielle danmarksmesterskab under Dansk Automobil Sports Union (DASU), hvor P1 Esport er repræsenteret med blandt andet Malte Ebdrup på 15 år og Casper Lund på 16 år. Malte indtager en samlet 8. plads og en 3. plads i under 18 mesterskabet, og Casper ligger på en flot samlet 5. plads og første plads i under 18 mesterskabet.

Begge kørere er i begyndelse af 2022 blevet optaget på P1 Esport Academy – der er official regional talent partner til mægtige Oracle Red Bull Racing Esport. I den forbindelse deltog de i en test, hvor også vinderen af det internationale verdensmesterskab i Porsche Esport Supercup 2020, Sebastian Job, deltog. Både Malte og Casper imponerede Oracle Red Bull Racing Esport. Casper er i den forbindelse blevet inviteret med til forberedelserne til næste internationale løb i Porsche Esport Supercup sammen med de etablerede Oracle Red Bull Racing Esport kørere Sebastian Job, Graham Carroll og Cooper Webster, som er blandt verdenseliten. Det kan lidt sammenlignes med et ungt dansk fodboldtalent blive inviteret til at træne med Manchester United.

Kasper Heibøll, Co-Founder P1 Esport, udtaler; “Det er helt vildt, at det allerede sker nu. Det havde vi bestemt ikke regnet med. Vi åbnede vores første P1 Esport center så sent som i maj 2021, og vores stærke bånd til Oracle Red Bull Racing Esport har et mangeårigt perspektiv, da vi ved, at talentarbejde er noget, der kan kræve tid. Det, vi sigter efter, er at skabe de bedste rammer for talenter og fællesskaber indenfor digital motorsport og give vores bidrag til at gøre Danmark til verdens førende nation indenfor sim racing. Den danske talentmasse er allerede ret stor. Fornyligt blev danske Frederik Rasmussen fra Oracle Red Bull Racing Esports kåret til Esports Driver of the Year, og nu får Casper Lund en spændende mulighed. Så jeg er meget stolt på klubbens vegne, men i endnu højere grad på Caspers vegne. Det er velfortjent, for han har talentet og en rigtig god personlighed til at bide skeer med de helt store”

Den store interesse fra udlandet glæder ikke kun P1 Esport, men også hos DASU hvor Bo Skovfoged udtaler: ”Vi følger udviklingen i digital motorsport tæt, og vi er glade for at se årets udgave af det danske mesterskab, Porsche Esport Carrera Cup, er så spændende. Casper Lund har gjort det rigtig godt, og det er dejligt at se, at P1 Esports arbejde med unge talenter kaster interesse fra udlandet af sig. De kommende år bliver spændende for unge motorsports interesserede med talent og vilje, idet e-sportsscenen indenfor sim racing kun bliver større.”