EBC JR

Nu skal TV-kendis Jacob Risgaard og rigmanden Eigild B. Christensen også lave forretning sammen.

Marts 19, 2021

Risgaard går sammen med kendt nordjysk rigmand: – Man siger ikke nej til Eigild!

De to kendte forretningsmænd er nemlig gået sammen om at investere i selskabet P1 Esport, der har som mål at gøre Danmark til verdens førende nation inden for digital motorsport.

De elsker begge to biler og høj fart, og de færdes i de samme kredse. Nu skal TV-løven Jacob Risgaard og rigmanden Eigild B. Christensen også lave forretning sammen.

De to kendte forretningsmænd er nemlig gået sammen om at investere i selskabet P1 Esport, der har som mål at gøre Danmark til verdens førende nation inden for digital motorsport.

Jacob Risgaard fortæller i en pressemeddelelse, at der er tale om en millioninvestering. Han ønsker dog ikke at sætte præcise tal på, men vil gerne fortælle, at det var Eigild B. Christensen, der kontaktede ham med tilbuddet om en medinvestering.

– Når Eigild ringer, så siger man ikke nej. Alene det at få lov at arbejde sammen med ham og lære af ham er en gave i sig selv. Han har altid været et stort idol for os i Coolshop, siger Jacob Risgaard til NORDJYSKE.

-Nummer to er, at det forhåbentlig kan blive til en god forretning og en masse arbejdspladser – ikke bare i Danmark. Men vigtigst af alt: at det er en sjov rejse, siger han.

Ifølge investoren er der tale om en af verdens hurtigst voksende sportsgrene med meget store penge.

– Derfor er det kun et spørgsmål om finansiel styrke, det rette udstyr og de helt store visioner, før vi kan skabe en ægte game changer i e-motorsporten.

– Det er blevet så stort, at nogle racerligaer faktisk kræver, at nogle af løbene skal køres i en simulator, og så tæller det i den samlede stilling, siger Risgaard, der kalder det “en investering med hjertet.”

-Både Eigild og jeg har jo et stort hjerte for racerløb. Der er simpelthen ikke noget sjovere end at sætte sig i sådan en simulator og så køre racerløb. Jeg sidder selv og øver derhjemme de fleste aftener i min simulator i stedet for at se tv.

– Og så er der noget ret smukt i, at alle har råd til at være med. Normalt er racersport jo forbeholdt de få, der har penge til det, eller har en rig far, siger Jacob Risgaard.

P1 Esport er i første omgang tænkt som en medlemsklub for både begyndere og øvede inden for e-motorsport, der også kaldes simracing. Det første center er indrettet i en garage i København, og er klar til at åbne, så snart restriktionerne tillader det.

Men flere centre er på vej. Ifølge Jacob Risgaard satser man på mindst fire afdelinger i Danmark.

– Umiddelbart er næste stop Nordjylland, siger han.

Medstifter Kasper Heibøll fortæller, at målet i første omgang er at skabe et træningsmiljø for sporten i Danmark.

Han kender de to nordjyske investorer gennem fælles omgangskreds og netværk.

– Det betyder alt, at vi har fået Eigild og Jacob med. Det er to sindssygt dygtige mennesker med rigtig god sparring. Hvis vi har en vision om at gøre Danmark til verdens førende simracingnation, skal der ligesom noget ballast bag, og det er de to garant for, siger Kasper Heibøll.

Danmark ligger allerede i dag i top tre på verdensplan inden for simracing, fortæller han.

P1 Esport har da også som mål at lave et professionelt hold på sigt.

– Vi har god infrastruktur i form af fibernet, vi har dygtige hold, og vi har en af verdens bedste Formel 1-simracere. Hvis vi udvider kagen og gør det mere tilgængeligt for flere at køre, så kan vi føde et økosystem med flere mennesker. Nogle af dem er der for fællesskabet, og så vil der være nogle rigtig dygtige talenter imellem, som vi kan være med til at give nogle gode vilkår, siger Kasper Heibøll.

Digital motorsport er blevet ekstremt virkelighedstro, siger medstifteren. Flere af de simulerede baner er identiske med legendariske baner fra det virkelige liv. Og ligesom i virkeligheden spiller forhold som oliespild, dæk- og karosserirester, brændstofforbrug og bremselængde ind på løbet.

– Du kan sågar forstuve eller brække en finger på rattet, hvis du ikke holder fast, når du kører galt. Der er så meget kraft i rattet, så du skal virkelig holde fast og koncentrere dig. Det er blevet ret intenst, og det er seriøs sport for mange, som går rigtig meget op i det, siger Kasper Heibøll.

Eigild B. Christensen fortæller i en mail til NORDJYSKE, at han har investeret på grund af sin interesse i motorsport.

– Samtidig synes jeg, det er et fantastisk initiativ, der kan give unge mennesker mulighed for at prøve motorsport, uden at det koster en bondegård. Det vil jeg gerne støtte op om, skriver han.