Jacob Risgaard copy

Danmark skal være verdens bedste nation på alle former for e-sport

Marts 12, 2021

Løvens Hule-investor Jacob Risgaard har skudt millionbeløb i dansk e-racersport

Jacob Risgaard, der er kendt fra tv-programmet “Løvens Hule”, har sammen med erhvervsmanden Eigild Bødker Christensen investeret et millionbeløb i det danske e-motorsportsfirma P1 Esport.

Coolshop-stifteren Jacob Risgaard, der især er kendt fra det populære tv-program ”Løvens Hule”, har nu rettet sin investeringslyst mod den danske e-sportsbranche.

Sammen med den nordjyske erhvervsmand og milliardær Eigild Bødker Christensen, der bl.a. har tjent sin formue på salget af trykkerivirksomheden Color Print, har Jacob Risgaard skudt et millionbeløb ind i den danske virksomhed P1 Esport, der har specialiseret sig i e-motorsport.

Ifølge virksomhedsregistreret virk.dk skete investeringen allerede tilbage i november sidste år, men først nu fortæller parterne, hvilke tanker, der gemmer sig bag investeringen.

»Der er meget store penge i e-motorsporten, og derfor er det kun et spørgsmål om finansiel styrke, det rette udstyr og de helt store visioner, før vi kan skabe en ægte game changer i e-motorsporten. Det tror vi på, P1 Esport kan lykkes med, og derfor er vi gået ind med en millioninvestering,« siger Jacob Risgaard i en pressemeddelelse.

P1 Esport har specialiseret sig i den digitale motorsportsdisciplin Sim Racing. Med investeringen fra Jacob Risgaard og Eigild Bødker Christensen som katalysator, er det planen, at P1 Esport de kommende år skal udbrede Sim Racing-disciplinen i Danmark. Konkret åbner det første e-motorsportscenter snart i det centrale København, hvor medlemmerne kan benytte Sim Racing-simulatorudstyr, der bl.a. omfatter rat, pedaler og skærm, til at konkurrere online mod andre e-motorsportsentusiaster – ofte på tro kopier af kendte racerbaner.

Racercenteret skal være åbent for nybegyndere og samtidig fungere som base for et decideret elitehold.

Det er samtidig planen, at der med tiden skal etableres lignende centre andre steder i landet, fortæller Kasper Heibøll, medejer af P1 Esport.

»Vi er på ganske få år kommet med i elitefeltet blandt alverdens Sim-racere. Nu sætter vi ekstra trumf på vores fortsatte udvikling med investeringen fra Jacob Risgaard og Eigild Bødker Christensen. Med deres investering tror vi på, at vi kan være med til at indfri visionerne om at gøre Danmark til verdens førende nation på området. Alle former for e-sport er på vej frem, også rundt om i uddannelsesmiljøerne, og derfor er vi ret sikre på, at Danmark går en gylden tid i møde i denne del af e-sporten,« siger han.